پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
سید محمد جواد شرافت

حوزه/ شاعر جوان طلبه تصریح کرد: شعر آیینی قم به برکت وجود حرم ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) و همجواری با حوزه علمیه در اوج قله شعر آیینی کشور قرار دارد.

سید محمد جواد شرافت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: به لطف الهی رویش ادبی به خصوص در زمینه شعر آیینی در قم بسیار مشهود باشد و هر ساله چند جوان و مستعد به حلقه آیینی سرایان قم افزوده می شود.

وی افزود: البته خوشبختانه این روند تاکنون متوقف هم نشده است و این طور نبوده که حلقه شعر آیینی در سطح چند نفر معدود باقی بماند.

اهمیت جایگاه نقد در وادی شعر

دبیر اجرایی سومین جشنواره بین المللی شعر حوزه(اشراق) همچنین بیان داشت: مقوله نقد در شعر قم کاملاً نهادینه شده و ماحصلش هم جلسات شعری بسیار خوبی است که حالا یا در منزل استاد مجاهدی در بعدازظهر روزهای جمعه دایر می شود و یا جلسات متعددی است که در نهادها و مراکز مختلف به مناسبت های گوناگون و یا به صورت روتین ِ هفتگی و ماهیانه برگزار می شود.

وی اضافه کرد: البته باید به جلسه ای که برخی آیینی سرایان با استاد سید مهدی حسینی هم دارند اشاره کنم که انصافاً جلسه خوب و پربرکتی است.

شرافت ادامه داد: از این حیث قم دست کم یک سر و گردن بالاتر از استان های دیگر است چه آن که در بسیاری از شهرها و استان های کشور هنوز نقد و بررسی شعر به صورت جدی پا نگرفته است.

اندکی از برکات وجود شاعران طلبه و روحانی

وی خاطرنشان کرد: اساساً حضور شاعران در کنار طلاب و روحانیون آن هم در جلسات شعرخوانی و نقد و بررسی بسیار موثر بوده است؛ به این معنا که فضلا و روحانیون هم خودشان از جهت محتوا شعرشان رشد و ارتقای خوبی داشته و هم این که بر شعر دوستان دیگر اثر مطلوب را گذاشته اند و در هر صورت همجواری با حوزه علمیه کمک بسیاری به شعر آیینی قم در حوزه تعمیق بینش و معرفت کرده است.

رکودی در شعر آیینی وجود ندارد

سراینده مجموعه شعری " خاک باران خورده " همچنین در ادامه صحبت های خود ضمن انتقاد از کسانی که از رکود و بحران مخاطب در شعر آیینی سخن می گویند، ابراز داشت: شعر آیینی همواره مخاطب خود را داشته است که گاهی در قالب مستمعین انبوه هیئات مذهبی جلوه گر شده است و گاهی نیز به صورت مکتوب در قالب کتاب و مجلات .

وی افزود: از سویی مستمع به خصوص از نوع هیئتی و مذهبی آن همیشه مشتاق و آماده شنیدن اشعار آیینی است . به عبارت دیگر شعر آیینی هم مخاطب خاص خود را دارد که شامل شعرا و مداحان می شود و هم مخاطب عام که توده های مردم را در برمی گیرد.

شعر آیینی ؛ عام فهم و خاص پسند

 وی همچنین یادآور شد: البته باید توجه داشت که در دیده شدن و پرفروش بودن کتاب های شعر انتخاب ناشر ، نوع پخش، تبلیغات، صفحه آرایی و طراحی جلد و به خصوص محتوا بسیار مهم و موثر است و قبل از هر چیز باید شعر خوب و مردمی وجود داشته باشد.

شرافت گفت: به عنوان مثال برای بنده همواره یک تابلویی جلوی چشمان است که مخاطب برای منی که شعر آیینی می گویم بسیار مهم است و قرار نیست که فقط فلان استاد دانشگاه یا نخبه ادبیات بخواهد از شعر من خوشش بیاید بلکه باید ما شعری بگوییم که هم عام فهم باشد و مردم بتوانند با آن ارتباط لازم را برقرار کنند .

فعالیت های ادبی در کنار اشتغالات حوزوی

وی که در حال حاضر در کنار تحصیل در مقطع خارج فقه و اصول حوزه به فعالیت های ادبی نیز اشتغال دارد ، در خصوص دیگر آثارش بیان داشت: در حوزه گردآوری مجموعه رباعی "همواره حسین" از سوی بنده منتشر شده که اشعار رباعی شاعران بعد از انقلاب اسلامی در 12 فصل را شامل می شود و ابعاد مختلف واقعه عاشورا در آن مورد توجه قرار گرفته است.

این شاعر طلبه افزود: علاوه بر این ها، تهیه دو مجموعه شعری دیگر را نیز انجام داده ام که یکی با عنوان "حسینیه دل" به معرفی سه شاعر بزرگ هیئات مذهبی آقایان علی انسانی ، غلامرضا سازگار و حبیب الله چایچیان(حسان) می پردازد و دیگری هم مجموعه ای است با عنوان" از دیار روشنی" که شامل معرفی زندگی نامه سه شاعر مشهدی آقایان سید رضا موید ، محمد جواد غفورزاده و غلامرضا شکوهی می باشد که این دو کتاب را انتشارات امیرکبیر منتشر کرده است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha